Hoe Om Handbal Te Speel

INHOUDSOPGAWE:

Anonim

Om handbal te speel, het u 'n geslote ruimte, doel en bal van 'n sekere grootte nodig. Die bal kan met enige deel van die liggaam gegooi, gestoot word, getref word, behalwe die been onder die knie. Die doel van die spel is om die bal in die doel van die teenstander te gooi.

Hoe om handbal te speel

Nodig

kamer, hek, handbalbal

Instruksies

Stap 1

Stel twee spanne van hoogstens 14 mense saam.

Stap 2

Stuur 7 mense van elke span na die veld.

Stap 3

Gooi die bal in die doel van die teenstander en probeer om nie oor die lyn van die ses-metersone naby die doel te trap nie. Terselfdertyd gooi, vang, slaan, druk die bal met u hande, kop, liggaam, sowel as u heupe en knieë.

Stap 4

Die doelwagter moet die doel verdedig deur die bal met enige liggaamsdeel te slaan, in die doelgebied te beweeg of te laat om direk aan die spel deel te neem.

Stap 5

Die wedstryd vind oor twee helftes plaas, waarvan die duur 'n halfuur duur. Die onderbreking tussen die helftes duur 10 minute.

Stap 6

Vir die handbal word 'n kamer van 40x20 m gekies, en as inventaris 'n doel met afmetings van 3x2 m en 'n bal met 'n deursnee van 54-60 cm, met 'n gewig van 325-475 g (die onderste limiet word vir vroue gegee, die boonste perk is vir mans).

Stap 7

Daar is geen lotings in handbal nie. As die uitslag gelyk is, ken die skeidsregter 'n ekstra helfte of straf in die vorm van 5 houe op die doel af vanaf 'n afstand van 7 m. U kan die bal slegs drie sekondes vashou. Slegs drie treë word toegelaat om met die bal te hardloop.